eLearning

Modernizacija nastave, promocija novih obrazovnih tehnologija i unapređenje primene Informaciono–komunikacionih tehnologija (ICT) u realizaciji studijskih programa na Univerzitetu u Beogradu glavni su ciljevi RCUB–ovog eLearning servisa čija je osnova MOODLE platforma (dostupan je na adresi elearning.rcub.bg.ac.rs).

Trenutno 26 institucija sa 4 univerziteta u Srbiji koriste RCUB-ovu eLearning platformu.

Postavljanjem eLearning platforme RCUB integriše osnovne koncepte i principe elektronskog učenja u okviru Univerziteta u Beogradu i akademske zajednice u Srbiji generalno. Modernizacija nastave, promocija novih obrazovnih tehnologija i unapređenje primene informacionih tehnologija u realizaciji nastave glavni su razlozi za njen nastanak i dalji razvoj.  RCUB je i dalje posvećen podržavanju realizacije kvalitetnih obrazovnih usluga.

eLearning servis obuhvata sledeće komponente:

  • monitoring rada i održavanje pune on-line funkcionalnosti eLearning servera;
  • antivirusna zaštita servera;
  • neprekidni izvor napajanja servera sa autonomijom rada od 30 minuta;
  • redovan back-up podataka;
  • obuka nastavnika i saradnika Univerziteta u Beogradu;
  • podrška fakultetima pri osnivanju i održavanju sopstvenih eLearning portala.

Obuka podrazumeva osposobljavanje nastavnika i saradnika za samostalni rad. Sprovodi se u prostorijama RCUB-a. Reč je o jednodnevnom šestočasovnom treningu u grupi od 12 polaznika Do sada je RCUB održao 5 treninga za preko 50 polaznika. Nakon obuke polaznicima se pruža stručna i tehnička podrška u primeni eLearning metoda na matičnim institucijama.

Prijava i kontakt Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ili na tel. +381 11 303 1258

Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .